om ADHD Medicin

Attentin tillhör den egentligen äldsta medicinen att behandla ADHD med och det skedde för första gången redan 1937 då ett gäng ungar togs in på sjukhus mer för att kontrollera om det var något i deras fysiologi som gjorde att de blev som de var, stökiga och oregerliga.

Attentin

I samband med några undersökningar då så gavs barnen Amfetamin i formen av preparatet Benzedrine som innehåller bägge enantiomererna av Amfetamin dvs Laevo-Amfetamin och Dextro Amfetamin vilket också kan kallas amfetamin racemat.

Men bara den ena av enantiomererna anses vara effektiv mot symptomen vid ADHD och ADD, därför finns nu beredningen Attentin som bara innehåller D-Amfetamin vilket ger bättre effekt och mindre biverkningar på hjärta och kärlsystemet.

Attentin

Metamina som är ett licenspreparat har exakt liknande verksamma farmaceutiska komponent det vill säga D-amfetamin. Attentin blir därför det första preparatet med D-amfetamin på den Svenska marknaden utan licens och andra speciella åtgärder, vilka kan vara nog så tidskrävande och krångliga för den som ska göra dem.

Amfetamin har dock länge används i undantagsfall vid behandling av till exempel Narkolepsi med Kataplexi och andra tillstånd av försämrad vakenhet, eller stabilitet i vakenheten.

 

Attentin

En ask Attentin 5 milligram med 2 tabletter ovanpå asken.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s